Aardbeien jam maken

Hee! wat leuk dat je het recept aardbeienjam hebt gevonden!

 

In dit artikel leg ik jullie stap voor stap uit hoe jullie de lekkerste aardbeien jam maken! Ik hoef u denk ik niet meer uit te leggen wat jam is, anders zou u niet op deze site terecht zijn gekomen:). Wat wel leuk is om te vertellen is dat jam eigenlijk heel simpel gekookte vruchten zijn met een beetje suiker erbij. Maar natuurlijk is jam maken in de praktijk veel moeilijker. Met dit artikel probeer ik jullie daar een beetje wegwijs in te maken. Zodat jullie perfecte jam maken!

Aarbeienjam is een van de populairste jam die er bestaat. Dit komt waarschijnlijk omdat de smaak van de aardbei door de mensen het meest gewaardeerd wordt. Voor mij persoonlijk is het niet de lekkerste jam, ik hou meer van rabarberjam. Hier heb ik trouwens ook een recept van op deze site staan!! Maar genoeg gekletst, laten we aan de slag gaan met jam maken!

Als eerst zal ik de ingrediƫnten laten zien en daarna gaan we aan de slag met jam maken!

Ingredienten aarbeienjam:

  1. 1 kilo aarbeien
  2. 750 gram suiker
  3. 1 citroen

Prijsvraag

Bereidingswijze Jam maken:
Was de vruchten, verwijder de kroontjes en zet ze op een bodempje water. Laat ze onder voortdurend roeren met een houten lepel tot moes koken en voeg dan de gezeefde citroensap en de suiker toe. U laat het mengsel nu, nog steeds roerend, boven laag vuur langzaam inkoken. Dit duurt ongeveer een kwartier. Je zou nu ongeveer nog twee derde van de hoeveelheid over moeten hebben. U kunt dit makkelijk nameten door op de houten roerlepel met een streepje aan te geven tot hoe hoog de massa kwam toe u begon. Schep een theelepeltje van de massa op een koud bord. Vloeit dit niet meer uit, dan is de jam klaar. Maak 2 a 3 jampotjes goed schoon door uitspoelen met heet soda water en naspoelen met schoon en heet water. Schep de warme jam in de potjes en sluit die af met een bijbehorende schroef en klemdeksel. Dit kan je ook afsluiten met vochtige,doorzichtige folie en een touwtje. Plak er een etiketje op met de datum. Bewaar deze jam niet langer dan twee maanden op een koele en donkere plaats. Mocht de jam toch nog gaan gisten, dan kookt u ze even op met een schep suiker. Daarna kunt u de jampotjes weer opnieuw vullen met de zorgvuldig schoongemaakte potjes.

Zo, gelukt met het jam maken? ik hoop het wel! Ik heb nog veel meer jam recepten op de site staan dus kijkt u gerust even rond!
One Response to “Aardbeien jam maken”

  1. arina van der ploeg says:

    heb je ook al eens aardbeien rabarberjam gemaakt

Leave a Reply